Haber

Millet İttifakı yetkilisi Reuters’e konuştu: HDP tezi dikkat çekiyor

Türkiye’yi sarsan depremden bir ay sonra Millet İttifakı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşerek cumhurbaşkanı adayı ilan etmesiyle HDP’nin durumu tartışılmaya devam ediyor.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’e konuşan Millet İttifakı’ndan üst düzey bir yetkili, HDP’ye yaklaşımla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TAM VE İYİ PARTİ OYLARI HDP NEDENİYLE OY VERMEYEBİLİR”

İttifakın üst düzey ismi Reuters’e yaptığı açıklamada, “HDP’nin ittifaka desteği milliyetçi GÜZEL Parti ve muhafazakar Saadet Partisi’nin oylarını azaltabilir”söz konusu.

Ancak yetkili Saadet Partisi’nden Birol Aydın’ın Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında HDP ile görüşmesine ilişkin açıklamalarına dikkat çekerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener diğer partilerin HDP ile görüşmeye itiraz etmediğini belirterek, ama böyle bir diyaloğa girmeyeceğini.

DEVA İLE GELECEK HDP İLE BULUŞABİLİR

Reuters’a konuşan kaynaklar, DEVA ve Gelecek partilerinin HDP ile görüşmeye açık olduğunu söyledi. Haberde, HDP’nin daha önce kendi adayını çıkarmayı düşündüğü ancak artık bu fikre değer verdiği de hatırlatıldı.

pazarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu