Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’un trafik sorununa çözüm olacak vaatlerini sıraladı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lider adayı murat kurum , katıldığı bir televizyon programında verdiği sözleri açıkladı. Mega kentin trafik sorununu çözeceklerini belirten Kurum, “Trafik süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Bu verileri bilim adamlarının üzerinde çalıştığı projelerde sağlıyoruz.” söz konusu. Kurum, ilk yapacakları metro hattı hakkında da bilgi vererek, “İlk yapacağımız metro hattı Sefaköy. Burası her zaman trafiğin olduğu bir yer. Sefaköy’den sonraki ikinci hattımız Beylikdüzü Tüyap’a uzanan diğer hattımız. Zamanla metrobüs hattı da İstanbul halkına güzel bir hizmet olacak.” “Proje olarak sunacağız. 10’uncu yılda artık metrobüse ihtiyaç kalmayacak.” sözlerini kullandı.

İBB Lider adayı Murat Kurum, CNN TÜRK ekranlarının projelerini anlattı. Trafik sorunlarından yeni ulaşım ağlarına, altyapıdan kentsel dönüşüme, şehircilikten sosyal projelere kadar vaatlerini sıralayan Kurum, değerli açıklamalarda bulundu.

Kurumun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Nereye gitsek İstanbul’un değişim istediğini duyuyoruz.” Kurum, “Bizim işimiz gece 03.00’te bitiyor. Bunu Mayıs seçimlerinde de gördük. 5 yıldır görmezden gelinmekten, acı çekmekten yoruldular ve büyük bir motivasyonla 31 Mart’a hazırlanıyorlar. Biz onların kardeşi olmaya talibiz. 31 Mart akşamı İstanbullular. Üstlendiğim her görevde bunu yaptım.” “Bunun için çabaladım. Milletin evladı, ağabeyi, ablası, dilekçisi olmaya çabaladım.” dedi.

“TRAFİK SÜRESİNİ 64 DAKİKADAN 39 DAKİKAYA İNDİRECEĞİZ”

Odaklanmamız gereken İstanbulluların sorunlarıdır. Trafik süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Bu bilgiyi bilim adamlarının üzerinde çalıştığı projeler hakkında veriyoruz. Bunun yakalanamayacağını söylerken bu konuda çalışan bilim adamlarına haksızlık ediyorsunuz. Ekibimiz dertli, biz İstanbul’un sorunlarına odaklanıyoruz. 2019 yılında ortalama trafik hızı 60 kilometre oldu. Seyahat süresi ise 45 dakika oldu.

“RAYLI SİSTEM 5 YILDA İKİ KATINA ÇIKACAK”

Raylı sistemleri ilk 5 yılda ikiye katlayacağız. En acil ve öncelikli olanı çok işlevli ve detaylı bir şekilde yapacağız. Bir şeyi yapmak için değerli bir çaba gerekir. Belediyenin yarısı değişti, diğer yarısına da yenisi geldi. Bunu yapabilmek için bu ekiplerle çalışmanız gerekiyor. Bu işten kovulanların hepsi kötü müydü? Çok fonksiyonlu detaylarla düşünüyoruz. İlk metro sınırımız Sefaköy olacak. Burası her zaman trafiğin olduğu bir yer. Sefaköy’den sonra ikinci hattımız Beylikdüzü Tüyap’a uzanan diğer hattımızdır. Zamanla metrobüsün bulunduğu sınırı da güzel bir proje olarak İstanbulluların beğenisine sunacağız. 10’uncu yılda artık metrobüse ihtiyaç kalmayacak.

Toplu taşımayı kullanırken şehrin çevresini de dikkate almamız gerekiyor. İnsanların daha rahat yaşaması için buradaki yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Sultanbeyli ve Silivri’de bu hizmeti verdiğimizde İstanbul çevresiyle birlikte düşüneceğiz. Bütünsel bir bakış. Sabiha Gökçen Kurtköy de büyük önem verdiğimiz bir diğer metro hattı.

“SÖZÜMÜZÜ HER ZAMAN TUTTUK”

Eğer sözlerimi tutmazsam bir daha aday olmayacağım. Şu ana kadar verdiğim sözleri tutan biriyim. 6 Şubat’ta depremzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi 3 ayda 180 bin konutun inşaatına başladık. Söz verdiysek sözümüzü tutan insanlar olduk. Ritüel iştir, kişinin sözlerinin hiçbir önemi yoktur. Biz sözümüzü her zaman tuttuk. İlk 5 yılda trafik sıkışıklığının azalmasını, 10 yılda ise trafik sorununun artık gündemde olmayacağını öngörüyoruz.

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINA İKİ BÜYÜK TÜNEL GELİYOR

Avrupa ve Anadolu yakasında iki büyük tünel projemiz var. Avrupa’ya 88 kilometre, Anadolu’ya 34 kilometre tünel olacak. Dolmabahçe-Kilyos arasında 2 projeyle Büyükdere Caddesindeki sorunu aktarıp yükünü azaltıyoruz. Sizi burada işkenceye katlanmaya zorlamıyoruz. Bu tünelleri örümcek ağı gibi birbirine bağlıyoruz. Bu projelerin hepsi bizim için hayati önem taşıyor. Kilyos Sarıyer’deki tüneli iptal edip durdurdular. Yaptığımız şeye devam edemediler bile. Yenisahra-Bostancı etabı var. Alternatif bir yol bulunacak. Vatandaşlarımız Kadıköy’den Bostancı plajına ulaşabilecek.

Bu, 2034 yılında Anadolu Yakası’na yapacağımız bir hat. Hafta sonları buraya gitmek çileye dönüşüyor. Üsküdar’dan Çubuklu’ya kadar sahil yoluna E-5 ve TEM’e alternatif olarak alternatif bir tünel yapacağız. 5 yılda 47,5 kilometre tünel yapacağız.

“MEVCUT YÖNETİM DE BU HİZMETLERDEN FAYDALANACAK”

İstanbulluların gündeminde olmayan konulara karışmayacağımızı ve bu tavrımızı sürdüreceğimizi söylüyoruz. Kampanyamızın adı ‘Artık İstanbul sadece İstanbul’. Bu anlayışımızı her yerde ortaya koyacağız. Boş zamanlarında belediyeyi ziyaret eden bir belediyenin bizi takdir etmesini beklemiyoruz. Milletimiz olarak 31 Mart’ta gereken cevabı vereceğiz. Mevcut yönetim de bu hizmetlerden faydalanacaktır. İstanbul’a dönüp baktığımızda yeni konutlar yapıldı ve biz onları göremedik mi? ‘2 tarafta 2 büyük tünel yapacağız’ dedik, yaptılar ama görmedik mi? Sorun ve karışıklık ortadadır. Biz sadece İstanbul’a ve onun sorunlarına odaklanacağız.

İstanbullular metroyla evlerine ne kadar çabuk vardıklarını görüyor. Gençler bu altyapıyı kimin daha hızlı hazırlayabileceğini merak ediyor. Mevcut yönetimin gündemi farklı olduğu için polemik yapıyorlar. İstanbullular bizden İstanbul’un kaynaklarını en doğru şekilde yönetme iradesini bekliyor. Bu hizmetleri gerçek belediyecilikle yapmamızı bekliyorlar.

“İSTANBUL’DA NÜFUSUN İSTİKRARLI KALMASINI İSTİYORUZ”

İstanbul nüfusunun daha fazla artmasını istemiyoruz. Bu konuyu tüm Marmara genelinde ele alacağız. İstanbul’un nüfusunun sabit kalmasını istiyoruz. Ancak daha fazla turistin gelmesini ve kendilerini rahat hissetmelerini istiyoruz. İstanbul’un turizmin ve ekonominin merkezi, gençlerimizin huzur bulduğu bir şehir olmasını istiyoruz. Mesela İstanbul’dan memleketine dönmek isteyen büyüklerimiz varsa onları teşvik edecek projeler üreteceğiz.

“250 BİN ARAÇLIK OTOPARK İNŞA EDECEĞİZ”

5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacağız. Otopark sorununun çözülmesi de çok önemli. Üst otopark ve alt otopark alanları yapacağız. Deprem sırasında toplanma alanları bulunmuyor. Grubumuzda bu işi daha önce yapmış, İstanbul’u bilen gruplarla çalışıyoruz. Verileri sunarken bu bilim adamlarının çalışmaları sonucunda sunuyoruz. Nerede ihtiyaç var, nereye otopark yapılabilir? Tespitler yapıldı, saha analizleri yapıldı ve bu projeler bu şekilde hazırlandı.

Birçok başvuru var, bunları tek bir uygulamaya koyacağız. Özel, kamu belediyesi. Mesela bu navigasyon sayesinde otoparkı tek çatı altında görecek ve o otoparkı rezerve edeceksiniz mesela. Dijital şehir uygulamalarını her yere yaymak istiyoruz. Tek bir uygulamada birçok hizmeti sunacağız. İnsanlar araçlarını evlerinin önüne park ediyor, hatta mevcut yönetim oradan para bile alıyor. İs-Park otopark fiyatlarında yüzde 25 indirim yapacağız.

İSTANBUL’DA TAKSİ SORUNU

İstanbul’da kayıtlı 19 bin taksi var. Beceriksiz yönetim anlayışıyla esnafı ve vatandaşı birbirine düşürdü. Öncelikle sorunun neden oluştuğunu anlamak gerekiyor. Bu sorunun çözümü için bilgiye dayalı konuşmamız gerekiyor. Mesela taksi şoförü neden evinizin önünde almıyorsunuz diye sorduğunuzda diyor. Öncelikle sahadaki sorunu tespit etmemiz gerekiyor. Yol yapmazsanız, toplu ulaşımda yapılması gerekenleri yapmazsanız trafik olur. Hepsi birbiriyle iletişim halinde. Tüm başvuruları tek merkezden yöneteceğiz.

Şu anda örneğin başka bir uygulamadan Uber hizmeti alacaksınız, başka bir uygulamadan da İBB’den hizmet alacaksınız. Bunların hepsini tek çatı altında toplayacağız. Bu uygulamayla verileri de kontrol edeceğiz.

“METROBÜSÜ SİLİVRİ’YE ULAŞTIRACAĞIZ”

Konforu ve güveni arttırmak için araçlarımızı her yıl yenileyeceğiz. Bu araçları her yıl düzenli olarak İstanbul’a getireceğiz. Her yıl 100 metrobüs ve 250 yeni otobüsü halkımızın hizmetine sunacağız. Silivri’ye metrobüsle gideceğiz. Kentin çeperindeki fırsatları artıracak projeler ortaya koyacağız.

İSTANBUL DEPREME NASIL HAZIRLANACAK?

İstanbul bir şok şehridir. Buradaki 600 bin evin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Eğer zorluklara karşı duyarsız kalmaz, bir irade ortaya koyarsanız gereğini yaparsınız. 5 yılda 650 bin konutu yenilememiz gerektiğini söylüyoruz. Kiptaş’la 300 bin konut yapacağız. Kampanyayla yarısı bizden. 250 bin konutu yerinde dönüştüreceğiz. Ayrıca 100 bin sosyal konut inşa ediyoruz. Uygun fiyatlarla kiralayacağız. İstanbul ayakta kalmalı.”

Kaynak: Haberler.com / Politika

bafra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu