Ekonomi

Rivian’ın Apple ile ortaklık görüşmeleri yaptığı bildiriliyor

EV çılgınlığının zirvesinde hisse başına 172 dolardan şu anda hisse başına yaklaşık 10 dolara kadar düşen Rivian, çok kısa bir süre önce kuruşluk hisse senedi statüsüne mahkum görünüyordu. Öte yandan şirketin son girişimleri en ateşli ayıların bile duraklamasını hak edecek kadar önemli.

DigiTimes şu anda Apple (AAPL) ve Rivian’ın bir tür ortaklık anlaşması üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Asya’da yayımlanan haberde, Apple’ın bu yılın başlarında Titan Projesi adı altında elektrikli araç hedeflerinden vazgeçtiği göz önüne alındığında, oldukça kafa karıştırıcı olan bu potansiyel bağlantının niteliği hakkında ayrıntılı bilgi verilmiyor.

Bu arada Illinois Valisi JB Pritzker, geçtiğimiz hafta Rivian’a 827 milyon dolar tutarında devasa bir yardımda bulunuldu ve bu yardım Rivian’ın fabrikasını genişletmek üzere Illinois eyaletinin Normal kentinde yapacağı 1,5 milyar dolarlık yatırıma dayandırıldı – bu yatırımın en az 550 yeni tam zamanlı istihdam yaratması bekleniyor. Bu da yaratılan her bir iş için 1,5 milyon dolarlık devlet teşvikine tekabül ediyor ve 634 milyon dolar sadece REV vergi kredilerinden geliyor.

Rivian şu anda iki elektrikli araç satıyor: R1S SUV ve R1T kamyonet. Şirket, 2023 yılında 50.122 adet satılan araç başına yaklaşık 43.372 dolar kaybetti. Bu nedenle şirketin 2024 yılında şu ana kadar 2 işten çıkarma dalgası yaşamış olması şaşırtıcı değil.

Tıpkı Tesla gibi Rivian da bahisini daha uygun fiyatlı bir EV’ye yatırıyor. R2 olarak adlandırılan aracın 2026 yılında üretime girmesi ve 45.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Tesla’nın her türlü üretim hacmini satabileceğini duyurması ve elektrikli araçlara olan talebin neredeyse sınırsız olduğunu belirtmesinin üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Ancak geçtiğimiz birkaç ay, Tesla’nın talebi canlandırmak için bir dizi fiyat indirimi ile mücadele etmek zorunda kalması ve Rivian gibi daha küçük akranlarının acımasız bir ayı piyasası arafına düşmesi ile bu tahminlerin ne kadar geride kaldığını gösterdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu haber ilk olarak Techolay sitesinde yayımlanmıştır.

haymana-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu