Haber

Konya polis memuru alımı ne zaman, şartlar nelerdir? Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kaç polisi var?

KONYA BB POLİTİKA MEMURU İŞE ALIM İLANI İLK KEZ

GENEL VE ​​ÖZEL KURALLAR: Konya Büyükşehir Belediyesi’nin boş olan Zabıta Memur ekiplerine yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel kurallar aşağıdadır.

1. BAŞVURU YAPACAKLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR: İlan edilen polis takımlarına atanmak üzere başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40 ıncı maddesinin (A) ve 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir.

? Türk Vatandaşı olmak,

? Kamu haklarından yoksun bırakılmamak,

? Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, zimmet, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolandırıcılık İflas, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma suçlarından hüküm giymemiş olmak. ifa, kabahat veya kaçakçılıktan doğan malvarlığının aklanması,

? Erkek adaylar için askerlik durumu, askerlik yapmamış veya askerlik yaşını doldurmamış olması veya askerlik yaşını doldurmuş ise mutad askerliğini yapmış olması veya tecil veya yedek sınıfa intikal etmiş olması ,

? Görevini sürekli olarak yerine getirmesine engel olabilecek bir akıl hastalığı veya fiziksel mani bulunmamak,

? İlan edilen takımlar için gerekli olan diğer başvuru kurallarını taşımak,

2. BAŞVURU ÖZEL KURALLARI:

? İlan edilen polis takımları için mezun olunan okulun prestiji ile eğitim üssünü taşımak ve buna ilişkin 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) alınacak takımlara karşı puan bazında belirtilen taban KPSS puanına sahip olmak. Eğitim,

? 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen kurallar ile Zabıtanın 13/A maddesindeki özel kurallarına göre zabıta ekiplerine başvurulabilmesi için Düzenleme; Aç karnına, çıplak ve çıplak ayakla tartılıp ölçülmek, boy uzunluğunun erkeklerde en az 1,67 metre, kadınlarda en az 1,60 metre olması ve boyun bulunduğu kısım ile vücudun orta kısmının 10 kg’dan fazla olmaması 1 metreden (+,-) fazla. Boy ve kilo tespitleri Belediyemiz tarafından yapılacaktır.

? Sınav tarihinde 30 yaşında olmamak.

? 13.10.1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre düzenlenmiş en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

? Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya manevi nedenlerle ihraç edilmemiş olmak,

3. BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

Başvuru sırasında;

Sınava girmek isteyen adaylar http://www.konya.bel.tr adresinden elektronik ortamda doldurup imzalayacakları BAŞVURU FORMU’na aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir.

? Nüfus cüzdanı aslı veya Kurumumuzca onaylanacak fotokopisi,

? Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti (aslının sunulması şartıyla belediyemizce tasdik ettirilebilir),

? Yabancı Uyruklu Mezunlar İçin Denklik Belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti (aslının ibraz edilmesi kaydıyla Belediyemizce onaylı suretleri),

? Sürücü belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti (aslının ibraz edilmesi kaydıyla belediyemizce onaylı suretleri olabilir),

? ÖSYM sitesinden alınan KPSS Sonuç Belgesinin doğrulama kodu ile birlikte bilgisayar çıktısı,

? Askerlikle ilgili olmadığına dair beyan,

? Görevini kesintisiz olarak yerine getirmekte herhangi bir pürüz bulunmadığına dair beyan,

? 2 adet fotoğraf (1 adet forma yapıştırılacak),

4. BAŞVURUNUN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için;

13/03/2023 – 17/03/2023 tarihleri ​​arasında http://www.konya.bel.tr adresinden elektronik ortamda doldurulup imzalanan başvuru formu ve yukarıda sayılan belgelerle birlikte boy ve kilo ölçümü yapmak üzere doktor kontrolünde, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA adresine mesai saatleri içerisinde ulaşacak ve başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır.

Posta veya e-posta yoluyla, eksik bilgi ve belgelerle veya nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular Belediyemizce değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ – UYGUN BAŞVURULARIN DUYURUSU

TC Kimlik Numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumu kontrol edilerek adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak ve adaylar atanacak kontenjan sayısının beş katı oranında sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacak, en yüksek puana sahip adaydan başlanır. Aranacak,

Sınava girmeye hak kazanan adayların KPSS puanları 24/03/2023 tarihinde Belediyemizin http://www.konya.bel.tr internet sitesinde duyurulacak ve adaylar sınav giriş bilgilerine ulaşabileceklerdir. Belgeler bu adres üzerinden

Bu belge sınav girişinde teslim edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara rastgele bir bildirim gönderilmeyecektir.

6. SINAVIN YERİ, ZAMANI VE BAHİSLERİ:

27/03/2023 –31/03/2023 tarihleri ​​arasında sözlü ve uygulamalı sınav Fatih Sultan Mehmet SporTesisleri Hadimi Mahallesi Wallali Sokak No:4/1 Meram/KONYA adresinde yapılacaktır.

Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içinde tamamlanamazsa ertesi gün devam edilir.

Personel alım sürecinin diğer aşamaları sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmama mazereti kabul edilmeyecektir.

Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava girmeyen ve/veya mazeretleri nedeniyle katılamayan adaylar sınava girme hakkını kaybetmiş sayılır.

Sözlü sınav;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Yerel yönetimlerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Hazırlık sınavı; Hazırlık sınavı; Takım unvanının mesleki bilgi ve yeteneğinin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

7. SINAV DEĞERLENDİRMESİ – SONUÇLARA İTİRAZ:

Sözlü sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelere ilişkin temel mevzuat 25’er puan olmak üzere toplam 100 maddeden, sınav kurulu üyelerinin verdiği puanlar ayrı ayrı tutanağa işlenir.

Hazırlık sınavı; 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerinin verdiği puanlar ayrı ayrı işlenir.

Sınavda değerlendirme; Sınavda değerlendirme; Sınav puanı, sınavın birinci bölümünün %50’si ve sınavın uygulanan ikinci bölümünün %50’si alınarak hesaplanır ve sınav kurulu üyelerinin verdiği puanlar başka bir tutanağa işlenir. Sınavda başarılı sayılmak için en az 60 puan almak kuraldır.

Atanacak adayların temel başarı puanı, Belediye tarafından yapılan sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir ve Belediyemiz internet sitesinde ilan edilir.

Adayların atama için temel başarı puanları aynı ise KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilir. En yüksek başarı puanından başlanarak asıl aday sayısı kadar atanacak asil aday ve yedek aday sayısı belirlenebilir. Asıl ve yedek aday listeleri belediyenin internet sitesinde ilan edilecek ve listede bulunanlara yazılı tebligat yapılacak.

Sınav Konseyi; Sınav sonunda, başarı puanını düşük veya yetersiz bulması durumunda, sınav duyurusunda ilan edilen takımlardan bazılarına girme veya hiç girmeme hakkına sahiptir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Randevuları alınsa bile randevuları iptal ediliyor. Bu kişiler herhangi bir hak iddia edemezler ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Sınav sonuçlarına, başarı listesinin Belediye internet sitesinde ilanından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından yedi gün içinde sonuçlandırılır ve ilgili kişiye yazı ile bildirilir.

Duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu