Haber

Kadıköy’de Kiracıya Tehdit: Dükkan Ateşe Verildi

KADIKÖY’de çıkan tartışmaya göre, kiracısının berber dükkânını boşaltmasını isteyen mal sahibi OK, para karşılığında tahliye teklifinde bulundu. Kiracının teklifi reddetmesi üzerine maskeli bir kişiyi göndererek dükkânı ateşe verdi. Kuaför Yunus Yiğit, dükkan sahibine şikayette bulunanın kendisi olduğunu belirterek, “Gece 03:30 sıralarında dükkanım vuruldu. Kendisine şikayette bulundum. Gece silahlı bir saldırgan gelmişti. Ben içeride olsaydım” dedi. Dükkan, mermiler bana da isabet edebilirdi, can güvenliğim yok.”

Olay, Bahariye Caddesi üzerinde bulunan bir kuaförde meydana geldi. Tezlere göre dükkan sahibi OK, kiracısı Yunus Yiğit’in kirasına zam yapmak istedi. Yiğit zam talebini kabul etmeyince mahkemeye çıktı. Dükkan sahibi OK, Yiğit’e bu sefer dükkanı boşaltması için para teklif etti. Yunus Yiğit’in bu teklifi kabul etmemesi üzerine OK, 2 kişiyi dükkana göndererek sözlerle tehdit etti. Bir hafta sonra 25 Temmuz günü saat 03:30 sıralarında maskeli bir kişi kuaföre giderek tabancayla iki el ateş etti. Olayın ardından zanlı kaçtı. Mermiler camı delerek iş yerindeki kazana isabet etti. Olay sırasında dükkanda kimsenin olmaması nedeniyle yaralanan olmadı. Bölge sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kiracı Yunus Yiğit ev sahibinden şikayetçi oldu TAMAM Saldırganın olay yerinden kaçtığı anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

“DÜKKANIM ZARAR GÖRDÜ”

Kuaför Yunus Yiğit yaşananları, “O zamanlar kiram 2 bin 500 lira iken benden direkt 8 bin ila 10 bin lira istedi. Bunu ödeyemeyeceğim için kabul etmedim. Sonuçta biz esnafız ve menfaatimiz var.” belli.O da dükkandan çıkmamı istedi.Emlakçı,emlakçı,esnaflık yapıyor.Bana belli bir miktar para teklif etti,onun vereceği parayla dükkan açamam. Ver, evimde yatıyordum, ben uyurken esnaf arkadaşlarım beni aradılar, ‘Abi senin dükkanın tabancayla vurulmuş’ dediler. Olay yeri inceleme geldi, 2 kurşun atıldı. Dükkanımın birçok yeri yıkılmış durumda” dedi.

“MÜŞTERİLER KORKUYOR”

Yiğit, “Ben esnafım, kimseyle aram yoktur. Sahibi 2 kişi gönderdi, ilk etapta burayı almak istiyorum dediler. ‘Sahibinin verdiği numarayı kabul edin, istemezseniz’ dediler. ‘t, bizden o kadarını alamazsın.’ Gelirse kabul edeceğimi söyledim.Birkaç kez daha rahatsız ettiler herhalde.Sahibi yönlendirdi.Sonra dükkanım vuruldu.Ne de olsa can güvenliğim yok korktum.Ne olacaktı? Kurşunlardan biri bana isabet etse ben dükkanda kalsaydım?Müşteriler camdaki mermiyi görünce korkuyor.”Bu sıcakta kafasına kapşonlu giyiyor, kendini saklıyor, elinde telefonla dükkanı gösteriyor.” elinde, sonra 2 el ateş ediyor ve kaçıyor” dedi.

– İstanbulhaber-sahinbey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu