Ekonomi

EBRD, Rönesans’a 75 milyon euro finansman sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding’in grup şirketlerinden Rönesans Sağlık Yatırım AŞ’ye hastane kamu-özel ortaklığı (PPP) yatırımları için 75 milyon Euro’luk uzun vadeli finansman sağlayacak.

Rönesans Holding’ten yapılan açıklamaya göre, EBRD’nin sağlık branşına destek anlaşmasına ilişkin EBRD yetkilileri ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Finansman gelirleri, Rönesans Sıhhat Yatırım’ın yatırım harcamalarının finansmanında ve EBRD’nin kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini iyileştirme yaklaşımı doğrultusunda genel kurumsal amaçlar için kullanılacaktır. Rönesans, Türkiye’de tamamlanmış ve devam eden sağlık projelerinde toplam 9.000 yatak kapasitesine sahiptir.

En yüksek kurumsal yönetim ve sürdürülebilir kalkınma standartlarını izleyen Rönesans Holding ve Rönesans Sıhhat Yatırım, EBRD işbirliği sürecinde kurumsal yönetişimi ve iklim riski yönetimini iyileştirmek için kapsamlı bir Çevresel ve Sosyal Eylem Planı uygulayacak.

Ayrıca Rönesans Sıhhat Yatırım, daha önce EBRD, IFC ve CDC (Birleşik Krallık’ın eski kalkınma finansmanı kuruluşu) tarafından hazırlanan kılavuz doküman doğrultusunda toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda eyleme geçirilebilir adımlar atacaktır.

Öte yandan Fransız Meridiam Uluslararası Yatırım Fonu ve Japon Sojitz ile Rönesans Sıhhat Yatırım AŞ’nin hayata geçirdiği 5 hastanenin tamamı LEED GOLD sertifikasına sahip olup, Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy ile gerçekleştirilecek yeni sağlık yatırımının da alınması planlanıyor. LEED sertifikası.

EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye’de neredeyse tamamı özel sektöre olmak üzere yaklaşık 17 milyar avro yatırım yaptı. EBRD’nin Türkiye’deki 7,3 milyar avroluk portföyü, Banka tarafından yapılan 38 yatırımı içeriyor. ekonomiortadaki en büyük.

“EBRD ile uzun vadeli işbirliğimizi güçlendirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yürütme Konseyi Lideri İpek Ilıcak Kayaalp, sağlık sektörüne yaptıkları yatırımlar çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu işbirliğini pekiştirdiklerini belirterek, “Türkiye’ye büyük önem veriyoruz. Türkiye’de sosyal güçlendirme projelerine yapılan yatırımlar, özellikle EBRD’nin sağlık alt yapı çalışmalarına verdiği destek ve şirketimize olan bağlılığımız, güveniniz paha biçilemez.” sözlerini kullandı.

Rönesans Holding’in sadece sağlık alanında değil, enerji ve endüstriyel tesislerde de 30 ülkedeki şirketlerle yatırım ve satın almalarını sürdürdüğünü kaydeden Kayaalp, şunları kaydetti:

“Rönesans Holding olarak en büyük önceliğimiz, insanlığa değer katmak ve sürdürülebilir bir geleceğe odaklanmaktır. Toplumsal kalkınmayı ve yeşil, düşük karbonlu yatırımları destekleyen bu ve benzeri finansmanlar, sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanmamızı sağlıyor. Karbon tutmayı hedefliyoruz. yatırımlarımızda sınıfının en iyisi verimli teknolojileri kullanarak emisyonları minimuma indirmek Bu projenin ve EBRD işbirliğinin bizim için en değerli yönlerinden biri toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda yapacağımız çalışmalardır. sözleşmeli pozisyonları da içerecek şekilde prosedürlerini kapsamlı bir şekilde güçlendirerek sağlık sektöründe kadın ve erkeklere yönelik fırsatları teşvik etmektedir. Şimdi çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz.”

“Bu proje Rönesans Sağlık Yatırım’ın finansal direncini ve sürdürülebilirlik performansını artıracak”

EBRD Türkiye Genel Müdürü Arvid Tuerkner, Rönesans ile uzun bir ortaklık geçmişlerine sahip olduklarını ve bu projede birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Tuerkner, “Bu proje, hastane altyapı yatırımlarını güçlendirerek şirketi ülkedeki en büyük sosyal altyapı ve kamu-özel işbirliği platformuna dönüştürecek. Ayrıca bu proje, Rönesans Sıhhat Yatırım’ın finansal dayanıklılık ve sürdürülebilirlik performansını artıracak. Biz çalışmalarının Türkiye’deki sosyal altyapı projelerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu