Ekonomi

BIST şirketlerinden güncel haberler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin bildirimlerine dayanarak hazırladığımız güncel şirket haber özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Değer Yatırım Holding A.Ş. ( DENGE)

Metrobil Teknoloji A.Ş. ve Değer Yatırım Holding’in bağlı ortaklıklarından Negmar Yapı A.Ş. Yıl ortasında imzalanan tersane elektrik sistemleri teslim sözleşmesinin süresi 1 yıl olmasına rağmen sözleşme hacmi ve boyutunun normal iş koşullarına göre farklılık göstereceğini belirtti.

Bilgi Yatırım A.Ş. ( BİLGİ)

Info Yatırım, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 02.01.2024 tarih ve 80/1752 sayılı kararıyla şirkete tebliğ edilen 1.173.938,00 TL idari para cezasını %25 peşin ödeme dönemi indiriminden yararlanarak ödedi.

Ünlü Yatırım Holding A.Ş. ( ÜNLÜ)

Ünlü Yatırım Holding’in 16 Ekim 2023 tarihli toplantısında alınan hisse geri alım programı kararı kapsamında; “Geri Alım Programı” sonlandırıldı. Geri Alım Programının yürürlükte olduğu 3 aylık dönemde gerçekleştirilen satın alma süreçleri aşağıdaki gibidir:

  • Geri alınan hisseler için ödenen ortalama fiyat hisse başına 16,82 TL’dir.
  • Geri alınan toplam hisse sayısı 880.000 olup, bu hisselerin sermayeye oranı %0,5’tir.
  • Bu geri alımın toplam maliyeti 14.801.892 TL

ve bu maliyet şirketin kendi kaynaklarından karşılandı.

Kafein Yazılımı ( KFEİN)

Kafein Yazılımı, GoogleCloud EMEA Limited ve şirket, Google Cloud Veri, Altyapı ve Siber Güvenlik Analizi alanlarında başta Orta Doğu olmak üzere tüm SEEMEA (Güney Avrupa ve Yükselen Pazarlar) bölgesinde ortak olmak üzere Ticari İş Ortaklığı Anlaşması imzaladı. .

Atakey Patates Besleme San. ve Tic. A.Ş. ( ATAKP)

Atakey, “Kaplamalı Ürünler Üretim Binası ve Ham Soğan Deposu İnşaatı ve gerekli makine ve ekipman yatırımları” için yatırım teşviki aldı.

Yatırım Teşvik Güçlendirme Unsurları:

  • Sigorta Primi Patron Payı
  • Vergi indirimi
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti
  • KDV muafiyeti
  • Faiz Desteği

Söz konusu yatırımın yıllık toplam 10.000 ton üretim kapasitesi ve %50 özsermaye, %50 kredi finansman bedeline sahip olması planlandı.

Avrupakent Gayrimenkul YatırımıBağlı kuruluşu AS ( AVPGY)

Avrupakent GYO, Çağdaş Bodrum İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret A.Ş. Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde bulunan ve Invest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye ait olan Swissotel Resort Bodrum Beach’in 16.01.2024 tarihli Değerleme Raporuna göre KDV hariç toplam piyasa değeri 665.000.000 TL’dir. 580.000.000 TL. Değerleme raporunda belirtilen ipoteklerin serbest bırakıldıktan sonra satın alınmasına ve bedelinin peşin ödenmesine karar verildi.

Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş. ( PASEU)

Pacific Eurasia, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Köseköy lojistik merkezi alanındaki kullanım alanını artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile 200 m2’lik alan için uzun vadeli (7 yıl) hizmet sözleşmesi imzaladı. Toplam 71.754.852 TL yatırımla 17.906 m2.

Kuzey Boru A.Ş. ( KBORU)

Kuzey Boru, DSİ Kahramanmaraş’ın düzenlediği Adatepe 2. Kısım Sulama Projesi Ekipman Alımı ihalesine katılarak en iyi teklifi 47 milyon TL’ye verdi.

Sanica Isı Sanayi A.Ş. ( SNICA)

Sanica Isı, şirket sermayesinin 765 milyon TL artışla yüzde 566,67 oranında bedelsiz olarak 135 milyon TL’den 900 milyon TL’ye çıkarılması kapsamında SPK’ya başvurdu.

VBTS’ye dahil edilecek paylaşımlar

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında. ERSÜVe SANELHisseleri 17/01/2024 (seans başı) ile 16/02/2024 (seans sonu) tarihleri ​​arasında emir paketi tedbiriyle işlem görecek.

InvestingPro, başta borsa verileri, adil fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler olmak üzere yatırımlarınızdan faydalanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara sahiptir. Katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu