Haber

Aydın’dan, sanatçı ve yazarlardan çağrı: ’28 Mayıs’ta oy verin, bu karanlık bitsin’

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tip cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir grup aydın, sanatçı ve yazar, seçmenleri oy kullanmaya davet eden bir imza kampanyası başlattı.

Çağrı metninde, “28 Mayıs’ta sadece iki cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize ve geleceğimize de karar vereceğiz” vurgusu yapıldı.

Çağrıda, “Kazanma azmiyle, çoğalarak, büyüyerek, tek kişi eksiltmeden sandığa gidiyoruz. Tekadam’ı geçirmeyeceğiz. Bu sefer de göndereceğimiz Tekadam’ı göndereceğiz” denildi. yalanlara dayalı tüm kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını ve propaganda imkanlarını acımasızca kullanmasına rağmen ilk turda durmayı başardı.”

“Kaybedecek oyumuz bile yok, gün ışığına çıkarılacak vatanımız var” sözleriyle duyurulan metnin ilk imzacıları şöyle:

Ahmet Türk, Ahmet Ümit, Dilek Çerkezoğlu, Ayşegül Devecioğlu, Binnaz Toprak, Erdoğan Aydın, Eşber Yağmurdereli, Figen Çalıkuşu, Gaye Boralıoğlu, Garo Paylan, Genco Erkal, Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hüseyin Mat, İlhan İnhisarı, Jülide Kural, Murathan Mungan , Nesrin Nas, Oya Baydar, Ömer Madra, İskity Turmen, Selçuk Erez, Şebnem Korur Fincancı, Üstün Ergüder.

İşte çağrının tam metni:

“28 Mayıs’ta sadece diğer iki cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize de karar vereceğiz.

Yıllardır Tekadam’ın keyfi yönetimi altında, fitnenin, nefretin, yoksulluğun, adaletsizliğin, zulmün, zırvalığın hüküm sürdüğü bir düzende, insanların aç yattığı, ekonomisi çökmüş, kurumları yerle bir edilmiş bir ülkede yaşıyoruz. ve geleceği karanlık.

Artık eşit, özgür, barış, refah ve adalet içinde yaşama iradesine, hakkına ve umuduna sahibiz.

Tek bir kişi bile eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandık başına gidiyoruz.

Tekadam’ın geçmesine izin vermeyeceğiz.

Sevincimizin, canımızın, ağacımızın, ırmaklarımızın, geleceğimizin, oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz.

Tüm kamu kaynaklarının, devlet kaynaklarının zalimce kullanılmasına, saçmalıklara dayalı propaganda imkanlarına rağmen birinci sınıfta durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz.

Daha önce el ele ne kadar kazandıysak o kadar kazanacağız.

28 MAYIS’TA OY VERİN, BU KARANLIK BİTSİN” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu