Ekonomi

İşsizlik Oranı Aralık 2023’te Yüzde 8,8’e Düştü

Kayseri OSB Lideri Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kamuoyuyla paylaşılan Aralık 2023 işsizlik bilgilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yalçın, “Aralık 2023’te işsizlik oranının yüzde 8,8’e gerilemesi sevindirici. Aralık 2022’de işsizlik oranının yüzde 10,3 olduğunu hatırlarsak işsizlik oranının azalması Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansın bir sonucudur” dedi. İstihdamdaki artış üretim ve ihracat artışını tetikleyecektir.”

Başkan Mehmet Yalçın, “TÜİK’in yaptığı araştırma sonuçlarına göre; 15 yaş ve üzeri işsizlerin sayısı 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranı ise 2023’ün Aralık ayında bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişiye ulaştı. 0,1 puan azalarak yüzde 8’e geriledi. “8 düzeyinde gerçekleşti. İşsizlik oranının erkeklerde yüzde 7,1, kadınlarda ise yüzde 12,0 olacağı tahmin ediliyordu” dedi.

Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada, “İstihdam edilen kişi sayısı 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 399 bin kişi artarak 32 milyon 56 bin kişiye ulaşırken, istihdam oranı da 0,6 puan artarak yüzde 48,8’e yükseldi. Bu oran ise 0,6 puan artarak yüzde 48,8’e yükseldi. Erkeklerde bu oran yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32 oldu.” “31.9 olarak gerçekleşti” dedi.

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, “Aralık 2023 dönemine ait işsizlik verileri, önceki aylarda yaşanan küçük çaplı oransal artışın ardından yeniden düşüş eğilimine girdiğini gösteriyor. 6 Şubat depreminin etkilerine rağmen ekonomimizin dayanıklılığı, küresel ekonomi Ekonomik durgunluk ve özellikle AB bölgesi pazarındaki daralma da işsizlik rakamlarına yansıyor. Ekonomimiz “ihracata dayalı büyüme performansı, istihdamı artırmak için güçlü bir temel sağlıyor” dedi.

Başkan Yalçın, Türkiye ekonomisinin kalıcı istihdam artışı sağlama yönünde güçlü bir irade göstermesini değerli bulduklarını belirterek, “Finansal yapıda dengenin hızlı bir şekilde oluşması ve enflasyonun dizginlenmesi önemli. İstihdamın artması etken olacak” dedi. Bu da üretimin ve dolayısıyla ihracatın artışını tetikliyor.Sanayicilerimiz, “Yeni istihdam olanaklarının açılması konusunda sorumluluk almaya devam edeceğiz” dedi. – KAYSERİ

habercungus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu