Teknoloji

Vodafone Türkiye 2022-23 Mali Yılı Sonuçlarını Açıkladı

  • Mobil abone sayısı 24,8 milyon
  • Sabit genişbant abone sayısı 1,4 milyon
  • 17,7 milyon “dijital müşteri”
  • Hizmet gelirleri %47,6 organik büyüme ile 25,5 milyar TL
  • Toplam yatırım 4,0 milyar TL

Türkiye’nin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonuyla faaliyet gösteriyor Vodafon,Nisan 2022’den 2023 Mart ortasına kadar olan dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. Son yılda 31 Mart 2023’ün prestijiyle 4.0 milyar TLyatırımını gerçekleştiren Vodafone Türkiye, %47,6artış ile 25,5 milyar TL’yeçıkardı

Mobil abone sayısı 24,8 milyon

2022-23 mali yılı sonu itibarıyla Vodafone Türkiye mobil müşteri sayısı 24.8  milyonaM2M (makineden makineye iletişim) dahil olmak üzere toplam mobil abone sayısı 28.3 milyon oldu. Şirketin son bir yılda faturalı abone sayısı yaklaşık 1.6 milyonartış ile 18.4 milyonaçıkış, toplam taban %74,3’ü faturalı abone oluşturdu. Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta da büyümesi devam etti. Şirket bir önceki yıla göre 32 binsabit genişbant müşterisi kazanarak, 1.4 milyonmüşteriye ulaştı.

“Dijital müşteri” sayısı 17,7 milyona ulaştı

Müşterilerine en yeterli dijital deneyimi yaşatmak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı. 17.7 milyona ulaşmış. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerin aylık toplam etkileşimi 300 milyonoldu.

Veri kullanımında %25 artış

2022-23 mali yılında Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam taşınabilir data kullanımları bir önceki yıl ile karşılaştırılmaktadır. %25artış ile 4.081 petabayta kadargül.

Dijital hizmetlere artan ilgi

Vodafone Türkiye de bu dönemde dijital hizmet şirketi olma yolunda önemli mesafe kat etti. Firmanın Vodafone Yanımda taşınabilir uygulaması üzerinden hayata geçirdiği Her Şey Yanımda online alışveriş platformunda Market Yanımda satışları dahil toplam satış. 605 milyonplatforma yapılan ziyaret sayısı 106 milyona yaklaştı. Vodafone’un yeni nesil taşınabilir finans çözümü Vodafone Pay’in çalışmalarını kullanan toplam kullanıcı sayısı. 4.5 milyona ulaşmış. Şirketin 1.000’e yakın farklı işlemi gerçekleştirebilen bireysel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 7.6 milyona, eğer aylık sohbet sayısı 28 milyonagül.

Vodafone Türkiye’nin 2022-23 mali yılı sonuçlarının değerlendirilmesi Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoysöz konusu:

“Vodafone olarak Türkiye pazarında 17 yılı geride bıraktık. Bu süreçte Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak ülkemizin büyüyen telekom pazarında yerimizi aldık. 2022-23 mali yılında toplam 4.0 milyar TL Yatırım yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitalleşmeye katkıda bulunduk. Yeni nesil iletişim ve dijital hizmetler şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Makroekonomik koşulların etkisiyle yüksek maliyetlerimize rağmen hedeflerimiz doğrultusunda büyümeye devam edeceğimize ve yolumuza güçlenerek devam edeceğimize inanıyoruz. Öte yandan amaç odaklı vizyonumuz doğrultusunda çevre ve toplum üzerinde yarattığımız etkiyi önemsiyor, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim kriterlerine uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin ve bölümümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu