Yaşam

Uğur Yücel: ‘Eşkiya’dan sonra oyunculuğu bıraktım’

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Brand Week İstanbul’un ilk gününde “Yeniden Düşün, Yeniden Yarat, Yeniden İnşa Et” temasıyla etkinliğin onur konuğu Uğur Yücel sahnede seyirciyle buluştu. “Yıkım ile Yeniden Yaratılış Arasında Sanatçı” başlıklı oturumun moderatörlüğünü Yekta Kopan üstlendi.

Oyunculuğu bırakma nedeni olarak ‘Eşkiya’yı gördüğünü belirten Uğur Yücel, eski filmlerini izlemediğini ancak dizide tesadüfen karşılaştığı ‘Eşkiya’ filmini izlerken ilk kez ağladığını söyledi. açık hava. Yücel, sinemada kendi oyunculuğunu beğenmediğini ve o dönemde oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

‘SANATÇILAR KENDLERİNDEN BEKLENEN GİBİ BİR UYUM İÇİNDE VARLIKLARINI GÖSTEREMİYOR’

“Normal insanlar konformisttir, sanatçı değildir” diyen Yücel, şöyle devam etti: “Doğaları ve yaratılışları gereği normal insan olamazlar, kendilerinden beklendiği gibi uyum içinde varlıklarını gösteremezler.”

Oyuncu, konservatuvarda okurken Yıldız Kenter’e “Oyuncu olmak istemiyorum” dediğini söyledi. Konservatuardan “halkın önünde rol yapma” isteğiyle ayrılmak üzereyken Haldun Taner’in kendisini “Aristophanes çalmazsan, Shakespeare’i bilmezsen olamazsın” diyerek ikna ettiğini söyledi. iyi bir kabare oyuncusu.”

‘HAYATIMDA HİÇ BİR BAŞLIK OLMADIM’

Konuşmasında oyuncu olmadığını tekrarlayan Yücel, unvanları kabul etmediğini belirterek, “Hayatımda hiç unvan olmadı. Üsküdar’daki Mehtap Düğün Salonu’nda davul çalarak para kazanmaya başladım. Müzisyen , tiyatro oyuncusu, sinemacı, yönetmen, senarist… Bunların hepsini bana söyleyenler var ama ben kendime bir unvan dedim.” “Bunu hafife almıyorum. Mütevazı olmak için söylemiyorum. Herkesin çok büyük unvanları var; bunun gerekli olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

”PARA DÖNÜŞÜ’ ZAMANININ ÇOK ÖNÜNDE BİR İŞTİR’

Senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği eserlerde yönetmen oyunculuğunu ve oyuncu olarak kendi yönetmenliğini eleştirdiğini belirten Yücel, en iyi eserinin “Kuyruklar” olduğunu söyledi. Yücel, “Tails’e en iyi sanat eseri diyemem ama zamanının çok ilerisinde bir eserdi.”

Yücel, Alacakaranlık dizisinde canlandırdığı komiser karakterini farklı bir yere konumlandırdığını belirtti. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu