Teknoloji

TEKNOFEST’ten 4. Gününde Bir Dünya Rekoru Daha

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST dördüncü gününde 1 milyondan fazla ziyaretçi katılımıyla rekor kırdı. TEKNOFEST, 4 günde ilk gününde 25 bin 437, ikinci gününde 300 bin, üçüncü gününde 600 bin, dördüncü gününde ise 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. 2 milyona yakın birini ağırladı. TEKNOFEST’e yediden yetmiş yediye koşan ziyaretçilerin yanı sıra bugün de festival düzenleniyor. Meclis Başkanı Mustafa ŞentopVe İçişleri Bakanı Süleyman Soylude ziyaret etti.

 

Bayraktar KIZILELMA ve SOLO Türk gökyüzünde bir ilke imza attı

Bayramın dördüncü gününde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, stantlar, tepeler, atölyeler, teknoloji yarışmaları, sahne şovları ve etkinliklerle devam etti. Milli gururumuz Bayraktar KIZILELMA ve SOLO Türk birlikte gökyüzünde bir ilki gerçekleştirerek mükemmel bir uçuş gerçekleştirerek TEKNOFEST ziyaretçilerini karşıladı. Gökyüzünün eşsiz kartalları, Türk Yıldızları ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin İstanbul semalarında birlikte gerçekleştirdiği Fursan Al Emarat Hava Akrobasi grubu, uçuş gösterisi nefes kesiciydi.

 

Hürkuş, Atak Helikopter, Solo Türk, Türk Yıldızları, GYROCOPTER, Aksungur, Gökbey, AB412 ve S70 Çelik Kanatlar özel uçuş gösterileriyle heyecanı göklere taşıdı. Festivale katılan S70 Steel Wings, öğrencilerle birlikte düzenlediği uçuş etkinliğinde öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen Stage You etkinliği katılımcılara keyifli dakikalar yaşatırken, eğitim atölyelerinde öğrenciler; bilim, teknoloji ve uzay dolu bir macera yaşadı.

 

Festival kapsamında bu yıl düzenlenen TEKNOFEST bilim sokağı atölyeleri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, uzay temalı oyun alanı, simülasyon deneyim alanları, paydaş-sponsor-katılımcı stant etkinlikleri ve akrobatik smaç gösterisi program boyunca devam etti. BAYRAKTAR MİUS KIZILELMA, Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK – II, Hürkuş, TB- 2, AB 412 , ANKA, GÖKBEY, Beli 429 ve MMU’yu yakından inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pamukkaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu