Haber

Sebastian Szymanski: “Takımım için en iyisini göstermeye çalışan bir oyuncuyum”

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Sebastian Szymanski, “Bir futbol karakteri olarak savaşmayı, pres yapmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. Takımım için en iyisini göstermeye çalışan bir oyuncuyum” dedi.

Fenerbahçe’nin Rusya temsilcisi Dinamo Moskova’dan renklerine kattığı Polonya milli orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski, kulüp televizyonunda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu. Takımdaki aile ortamına değinen Szymanski, “Burada olduğum için mutluyum, aynı zamanda gurur duyuyorum. Türkiye’nin en güzel kulübü Fenerbahçe’ye geldim. Bu transferin bir an önce bitmesini istiyordum çünkü çünkü Fenerbahçe’nin beni istediğini biliyordum. Bu nedenle benim için çok önemliydi. Burada olduğum için çok mutluyum. Oynayacağımız maçları sabırsızlıkla bekliyorum.”

“Büyük bir ailenin parçası olabileceğimi hissettim”

Transfer süreciyle ilgili konuşan Polonyalı oyuncu, “Fenerbahçe beni çok istiyordu ve ben de tam olarak bu duyguyu hissettim. Buraya gelmemin asıl sebebinin bu olduğunu söyleyebilirim. Sayın Liderimiz ile de görüşmelerim ve görüşmelerim oldu. Sportif Müdürümüzle de görüşmelerim oldu. O sohbetlerden sonra büyük bir ailede olabileceğimi hissettim. Benim için bu gerçekten çok değerliydi. Bu iki faktör benim Fenerbahçe’ye gelmemin ana sebebi oldu.”

“Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük kulübü”

Sarı lacivertlilere transfer öncesi kimseyle görüşmediğini ifade eden 24 yaşındaki oyuncu, “Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük kulübü. Buraya gelmek benim için önemli. Fenerbahçe’nin maçlarını da izledim. Başakşehir kupası final maçı. Buraya gelmeden önce kimseyle konuşmadım. Ama bazı arkadaşlarım burada top koşturuyordu. Onlardan biri Roman Neustadter’di ama onunla transferden sonra görüştüm” dedi.

“Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir aile olduğunu çok net gördüm”

Takıma adaptasyonun iyi bir şekilde ilerlediğini belirten Szymanski, şunları söyledi:

“Buradaki katılım sürecim uzun bir sürecin ardından gerçekleşti. Tabii ki bu sürecin geçmesini ve bir an önce takımla antrenmanlara başlamak istiyordum. En sonunda buraya geldim. Ancak gidişte vize sorunu yaşandı. Rusya’ya bunun için burada başladım.Bana göre adaptasyon gerçekten çok iyi ilerliyor.Bu açık.Bu bence çok iyi bir şekilde gördüğüm en iyi şeylerden biri.Türk ile ilgili olarak Röportaj için şunu söyleyebilirim: Bana biraz zaman verirseniz memnun olurum.”

“Birbirimizi daha iyi tanıyarak daha iyi performans göstereceğiz”

Takımda çok deneyimli oyuncular olduğunu vurgulayan Polonyalı futbolcu, “Şampiyonluk insana her zaman büyük bir duygu veriyor. Kendinizi çok yetkin hissediyorsunuz. Şampiyonluk gerçekten çok değerli. Umarım herkes şampiyon olmanın duygusunu yaşar. kendi mesleğinde.Çarpma noktasında tek başıma kalmamalıyım çünkü takımda çok kupa kazanmış oyuncular var çünkü takımda çok tecrübeli oyuncular var.Bana kıyasla başarabileceğimizi düşünüyorum O kadar çok düşünüyorum ki, ekip olarak her zaman en iyisini vermek için çabalamaya devam edeceğiz.”

“Futbol yeteneğim olduğunu düşünüyorum”

Oyun tarzından bahseden Szymanski, “10 numara ve 8 numara pozisyonlarında oynayabiliyorum. Kenarda da oynuyorum ama açıkçası kenarda oynamayı sevmiyorum. Daha çok orta saha kökenliyim. 10 numara ile 8 numara arasında benim için bir fark yok ikisini de oynayabiliyorum.Bir futbol karakteri olarak dövüşmeyi,basmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. daha iyisini yap. Futbol becerileri açısından uygun bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Bazen tek dokunuşla oynamanız gereken bir durum olabilir, bazen de topu daha çok ayağınızda tutmanız gereken bir duruma düşebilirsiniz. Bence oyundaki aksiyonlara ve zamanlamaya bağlı. Bu konuda yıllar içinde kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu noktada çok şey öğrendim. Bu noktada çok şey öğrendim.” Topa sahip mi olmalı yoksa daha hızlı mı oynamalı? En uygun anı düşünmeli, en uygun anı o anda hissetmeli ve duruma göre hareket etmelisiniz. Ben çok daha düz gidiyorum. Bu özelliklere sahibim. Bunu futbolseverler de görüyor, bu konuda ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

“Lionel Messi benim için bir örnek”

Örnek aldığı oyuncular hakkında bilgi veren Szymanski, “Lionel Messi benim için bir örnek. Bana kıyasla dünyanın en iyi futbolcusu. Onu daha çok seviyorum, muhtemelen solak olduğu için. .Çok beğendiğim bir futbolcu.Sahada çok akıllı ve ne yapacağını bilen bir oyuncu.Benim tercihim Messi ama tabi ki Ronaldo da dünyanın en iyi futbolcularından biri.Yok yok. Bundan şüphem var ama benim tercihim Messi.”

“Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var”

Açıklamalarının sonunda sarı lacivertli taraftarlara seslenen başarılı oyuncu sözlerini şöyle tamamladı:

“Taraftarlarımıza çok teşekkür ederim, beni çok iyi karşıladılar, çok güzel mesajlar gönderdiler. Bu anlamda ben de içim rahat etti. Dönem uzun ve çetin. Bu nedenle onların desteğine ihtiyacımız var. Tabii ki oradayız.” hem iyi hem de kötü zamanlar olacak ama umarım nerede oynarsak oynayalım, onların desteğini her zaman hissederiz ve umarım her zaman birlikte harika zamanlar geçiririz.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu