Ekonomi

New York borsası düşüşle açıldı

S&P 500 endeksi yüzde 0,09 düşüşle 4.164,10 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,12 düşüşle 12.198,02 puana geriledi. Fed’in yarın açıklanacak para politikası kararları öncesi yeni güne açılışta ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası açıklamalarında borsalarda olumsuz bir seyir gözleniyor.

Bankanın bugün başlayacak ve iki gün sürecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

Analistler, Fed’in yarın açıklanacak politika metni ve Fed Lideri Powell’ın açıklamalarından gelecek sinyallerin piyasaların yönüne etki etmesinin beklendiğine dikkat çekti.

ABD’de borç limitine ilişkin artan endişeler piyasaların olumsuz seyrinde etkili olurken, dün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limiti için alınan tedbirlerin 1 Haziran’a kadar tükenebileceği ve ülkenin nakit paraya sahip olabileceği uyarısında bulundu. Bu tarihten sonra kıtlık

Ayrıca yoğun veri haftasında Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi bugün açıklanacak JOLTS açık kontenjan sayıları ve fabrika siparişleri takip edilecek.

Öte yandan ABD’de bilanço devri devam ederken, şirketlerin hisseleri Uber ve Pfizer’in beklenenden iyi gelen mali sonuçlarının ardından sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 2’nin üzerinde değer kazandı.

haberhacilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu