Haber

Kayseri Argıncık’ta ışık göründü

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın mesken sahipliğinde Argıncık Mahallesi’nde düzenlenen temel atma merasimine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Lideri Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Lideri Bilal Özdoğan, AK Parti Vilayet Lideri Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İŞKUR Vilayet Müdürü Ayşe Ak, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bölge sakinleri ve davetliler katıldı.

Argıncık Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalışmasının bölgenin mukadderatını değiştireceğini vurgulayan Lider Çolakbayrakdar; “Argıncık Mahallesi’nde kentsel yenileme konutlarının temellerini atıyoruz. Şükür Allah’a her hafta olduğu üzere ağır bir bereketli hafta geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm, Kocasinan için en değerli gündem hususlarından birisidir. Gereksinim olan tüm mahallerde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. 11 farklı bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Oruçreis Mahallemizi Bakanlığımız yürütürken Sahabiye Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyemiz yürütmektedir. Kocasinan Belediyesi ise 9 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürütmektedir. Kentsel dönüşüme gereksinimi olan Argıncık bölgemizde ise yılmadan, kararlıkla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İkinci binamızın ise mukavelesini tamamladık ve 2023 yılının birinci ayında temellerini atacağız” sözlerine yer verdi.

Kentsel yenilemenin toplumsal odaklı olması gerektiğine dikkat çeken Lider Çolakbayrakdar; “ Şu ana kadar devam eden ve tamamlanan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yunusemre Mahallemizde 336 konut, Ziyagökalp bölgesinde 718 konut, Uğurevler de 147 konut, Ahievran da 144 konut, Seyranı Mahallesi’nde 840 konut tamamlanmış, toplamda 2 bin 185 konutu teslim etmişiz ve hemşehrilerimiz sıcak yuvalarında huzur içerisinde yaşıyorlar. Bin 245 konutun ise inşaatı devam ediyor. Yani bu vakte kadar 3 bin 430 adet konutu kentsel dönüşümle tamamlamışız ve bir kısmı ise devam ediyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç ise Kentsel Dönüşüm Projeleri çerçevesinde Kocasinan’da çok düzgün çalışmalar yapıldığını belirterek; “Yatırımdan yatırıma koşan kentimizde durmadan çalışıyoruz. İlçe belediye liderlerimizin yaptığı çalışmaları, bilhassa kentsel dönüşümde birlikte hareket ederek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Argıncık Mahallesi’ne gelmişken Alsancak Mahallesi’ne de müjde vermek istiyorum. Alsancak Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın bize olan itimadıyla işler süratli yürüyor. Hem inşaat mühendisi hem de kentsel dönüşüm mimari olan liderimiz Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyor, tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “Göreve başladığım gün, Kocasinan Belediyemiz açılışına katıldık ve o günden beri açılıştan açılışa katılıyoruz. Vatandaşlarımızın duasını alan başkanımız durmadan çalışıyor” diyerek, konutların güzel olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde kürsüye çıkan protokol tarafından dualar eşliğinde butona basılarak Argıncık Mahallesi’ndeki kentsel yenilemenin birinci temelleri atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu