Haber

İran, İsrail’in Şam’a yönelik saldırısına yanıt verme hakkını saklı tutuyor

İran, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’a saldırısında askerlerinin öldürülmesine “uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu” duyurdu.

İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam’ın El Mazze semtindeki bir binayı hedef aldı. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Omidzade ve yardımcısı Hac Golam Muharrem’in de aralarında bulunduğu 5 İranlı hayatını kaybetti.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik saldırısını kınadı. Kenani, “İsrail’in Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünü defalarca ihlal etmesi ve Suriye’de çeşitli amaçlara yönelik saldırgan ve provokatif saldırılarını artırması, kendi zayıflığını ve çaresizliğini göstermektedir.” değerlendirmesini yaptı.

Tel Aviv’in Şam’a yönelik saldırısını “suç ve terör eylemi” olarak nitelendiren Kenani, söz konusu saldırıya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dahil olmak üzere tüm ülkelerin ve bölgesel ve uluslararası kuruluşların tepki göstermesi ve kınaması gerektiğini kaydetti.

İran askerlerinin “Suriye hükümetinin resmi daveti üzerine askeri danışman olarak” Suriye’de bulunduğunu iddia eden Kenani, “Bu ülkede (Suriye) barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli bir rol oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar.” belirtti. Kenani, İsrail’in İran askerlerini öldürmesinin Tel Aviv’in bölgedeki bazı terör örgütleri ve DEAŞ terör örgütüyle derin ilişkisini açıkça gösterdiğini ifade etti.

Tahran’ın bu saldırıyı siyasi, hukuki ve uluslararası düzeyde sürdüreceğini vurgulayan Kenani, İran’ın “uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunun” altını çizdi.

yapraklihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu