Haber

İngiltere Seçim Komisyonu Siber Saldırıya Uğradı

İngiltere Seçim Komitesi, siber saldırıya maruz kaldıklarını ve saldırıyı önleyemediklerini belirterek, seçmenlere ait bilgilerin ele geçirildiğini duyurdu.

İngiltere Seçim Kurulu, 2022 yılının Ekim ayında sistemlerde şüpheli faaliyet tespit edildiğini bildirdi ancak saldırganların sistemlere ilk olarak Ağustos 2021’de erişim sağladığı ortaya çıktı. Kurul tarafından araştırma amaçlı ve siyasi bağışların izin verilebilirlik kontrollerini sağlamak için tutulan seçim kayıtları. Siber saldırı sırasında tutulan kayıtlar, 2014-2022 yılları arasında İngiltere’de oy kullanmak için kaydedildi.” “Yurtdışı kayıtlı seçmenlerin tamamının isim ve adresleri ile yurtdışında kayıtlı seçmenlerin hepsinin isim ve adreslerini içeriyor. Kayıtlarda isimsiz olarak kayıtlı olanların bilgileri yer almıyor. Komisyonun e-posta sistemi de erişilebilirdi. Saldırı sırasında.”

“SEÇİM SÜRECİNİ ETKİLEMEZ”

Seçim Komisyonu İcra Kurulu Başkanı Shaun McNally, seçimlerin sandık ve sayımla yapıldığını belirterek, siber saldırıların seçimleri etkilemesinin zor olduğunu söyledi. Olacağı anlamına geliyor” dedi.

“YETERLİ DEPOLAMA SAĞLAMADIĞIMIZ İÇİN Üzgünüz”

Söz konusu saldırı için yeterli koruma sağlanamadığı için özür dileyen McNally, “Bu siber saldırıyı önlemek için yeterli çevreleme sağlanmadığı için üzgünüz. Saldırı tespit edildiğinden bu yana uzmanlar bazında değerli adımlar attık. BT sistemlerimizin güvenliğini, esnekliğini ve güvenilirliğini artırmak.”

haberkarapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu