Haber

İddia: Soylu, Ali Yerlikaya hakkında ‘FETÖ dosyası’ hazırladı

28 Mayıs’ta yapılan ikinci yarışın ardından görevine başlayan ve yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini açıkladı. Süleyman Soylu’dan boşalan İçişleri Bakanlığı’na Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı atadı. Soylu, Yerlikaya hakkında ‘FETÖ dosyası’ hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Ali Yerlikaya’nın adı, 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından Erdoğan’ın başında belli oldu. Ancak görevinin devam etmesini isteyen Süleyman Soylu, koltuğu için son ana kadar mücadele etti. Erdoğan’ın İçişleri Bakanı olarak Yerlikaya’yı atamayı planladığını öğrenen Soylu, çarpıcı bir saldırıda bulundu.

Soylu, Yerlikaya hakkında ‘FETÖ dosyası’ hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Erdoğan sunulan evraklar konusunda temkinli davrandı. Erdoğan’ın Yerlikaya hakkındaki tezleri sorgulandı. Erdoğan’a “iddiaların doğru olmadığı” yanıtı verildi. Bu gelişme üzerine Erdoğan, Yerlikaya’yı bakan olarak atadı. Aslında bu, Soylu’nun Yerlikaya’ya yönelik ilk FETÖ girişimi değildi. Daha önce Ali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Mehmet Aktaş’ın aralarında bulunduğu şahıslar hakkında bir belge hazırlanmış ve bu belge Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teslim edilmişti.

KORUMA VERME YETKİSİNİ ALDI

Soylu ile Yerlikaya arasında yaşanan krizle ilgili bilgi veren kaynaklara göre Soylu koltuğundan inmek istemedi. Ancak sorun sadece ‘koltuk’ sorunu değildi. Soylu ile Yerlikaya arasındaki gerilim özellikle güvenlik bürokrasisi içinde biliniyordu. Soylu, Yerlikaya’yı savunma yetkisini elinden aldı ve bununla da yetinmedi. Soylu, Yerlikaya’nın bazı kamu harcamalarını kısmış, hatta işçi alımına bile müdahale etmişti.

Eski Bakan Soylu’nun halefi olmasın diye adına ‘FETÖ dosyası’ hazırladığı Ali Yerlikaya şimdi İçişleri Bakanı koltuğunda. Özellikle Soylu’nun emniyetteki ekipleriyle devam etmek istememesi üzerine Yerlikaya’nın kendi ekibini nasıl kuracağı merak konusu. Kulislere göre Yerlikaya, Soylu’ya yakın olmayan isimlerle yürümeye kararlı. Hatta bu isimlerden biri de Soylu’nun meslekten atılması için büyük çaba sarf ettiği eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan. Bazı kaynaklar, İstanbul Eski Emniyet Müdürü Çalışkan’ın görevinin başına dönebileceğini vurguluyor. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu