Haber

Güney Kore Devlet Başkanı’nın elini bırakmayan temsilci salondan atıldı

Güney Kore’de muhalefet milletvekili Kang Sung-hee, Jeonju kentindeki Sori Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende.El sıkışma sırasında Devlet Lideri Yoon Suk Yeol’un elini bırakmaması üzerine güvenlik görevlileri tarafından salondan dışarı atıldı.

Olayla ilgili basına açıklama yapan Cumhurbaşkanlığından bir yetkili, söz konusu milletvekilinin bağırdığını ve Yoon’un elini bırakmadığını söyledi. Yetkili, Kang’ın el sıkışma sırasındaki davranışı nedeniyle güvenlik güçleri tarafından uyarıldığını belirtti.

Milletvekilinin yüksek sesle bağırmaya ve olayı sabote etmeye devam ettiğini belirten yetkili, bu durumun bir güvenlik tehlikesi olarak değerlendirildiğini ve Kang’ın “geçilmemesi gereken bir çizgiyi aştığını” kaydetti.

Kang, olayla ilgili basına yaptığı açıklamada, Yoon’dan yalnızca “devlet işlerinin prensibini değiştirmesini” istediğini, aksi takdirde halkın mutsuz olacağını söyledi.

Güvenlik görevlilerinin kendisini dışarı çıkardığını belirten Kang, ağzının kapatıldığını ve gözlüğünün elinden alındığını söyledi. (DIŞ HABER)

kumluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu