Yaşam

‘Gılgamış’ 1 Kasım’da Zorlu PSM’de

Mesut Arslan’ın yönettiği, senaryosunu Mesut Alp’in yazdığı ‘Gılgamış’ oyunu, 1 Kasım Çarşamba günü Zorlu Sky Lounge’da seyirciyle buluşacak. Dramaturgunu Cet Ünal’ın üstlendiği oyunda Leyla Önlen ve Derya Alabora sahnede.

Destan, ölümsüzlüğü arayan bir hükümdardan ziyade ‘insanlara ölmeyi öğreten’ bir tarzda yazılmıştır. Mesut Arslan ve Mesut Alp, Enkidu ve Gılgamış’ın yarışmalarını doğa-uygarlık, homo spiens-neandertal ve zaman-mekan rekabeti olarak ele aldı.

Çağdaş sanatçı Stan Wannet, sahne tasarımında bir Uruk şehri inşa etti. Mesut Arslan’ın sahnelediği “Gılgamış Destanı” iki kadın oyuncu tarafından seyirciye aktarılırken, oyundaki iki seyirci de iki şeffaf kutu içerisinde bulundukları yerden tanık oldukları seyirciye hikayeyi aynen anlatıyor.

Oyun, Belçika Kraliyet Tiyatrosu (KVS) ve 0090 ortak yapımı olarak Flamanca ilk perdesini 9 Nisan 2022’de Belçika Kraliyet Tiyatrosu’nda açtı. Daha sonra Amsterdam Uluslararası Tiyatrosu’nda (ITA) ve 0090’da sahnelenen ‘Gılgamış’, Antwerp Monty tiyatrosu, Ekim ayında Bağdat Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluştu. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu