Haber

Bakan Yanık: Kimliği bilinmeyen 78 çocuğumuz var (2)

TİCARET ODASI ZİYARETİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bakan Yanık, Vali Erdinç Yılmaz ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Yanık, Kahramanmaraş ve Hatay’daki yıkıcı depremlerden 11 ilin etkilendiğini belirterek, “Diğer depremlerin merkez üssü olan yerlere kıyasla Osmaniye daha hafif diyoruz ama 996 can kaybı aslında büyük bir yıkım demek. İlk depremde 230’dan fazla bina yıkıldı.Şu anda 660’tan fazla acil durum birimi yıkıldı.Yıkılması gereken binalar nedeniyle sadece Osmaniye’de bile çok önemli bir afet durumu ile karşı karşıyayız.Baktığımızda 11 ilin tamamında son derece zorlu bir süreçten geçiyoruz ama çok şükür ilk dakikadan itibaren tüm devlet kurumlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımız, hepimiz bölgeye dağıldık ve gerekli uyumlaştırmaya hızla ve hızla başladık. AFAD uyum merkezini başlattık, valilerimiz, diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri ile hızlı bir organizasyon düzenleyerek yaraları sarmaya çalıştık. Milletimizin yaraları” dedi.

Bakan Yanık, deprem sürecinde üretime devam etmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sanayici, tüccar, esnaf ve çiftçilerimizin üretim faaliyetlerine devam etmesi değerlidir. Üretim faaliyetleri devam ederse yıkımımızın etkilerini de ortadan kaldırmış oluruz. Üretim devam ederse inşaat faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız” diyenler, “Üretim devam ederse toplumsal güzelleşme hızla başlayacak. Sosyal rehabilitasyon çoktan başlayacak. Dolayısıyla sanayici ve iş adamlarımızın üretime devam etmesi, üretim faaliyetlerinin eski haline dönmesi ve hatta tahmini bir artış ile buralardaki tahribatı hızla ortadan kaldıracağız, hızla inşaat aşamasına geçeceğiz. Hayırda yarışmanın önemine vurgu yapan Bakan Yanık, “İkinci bir konu da iş adamlarımız, sanayicilerimiz, esnafımız, çiftçilerimiz. Hayır işlerinde yarışmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bunu yaptığımız zaman milletin kendi içindeki dayanışmasını da güzelleştirici bir etkisi oluyor. Osmaniye, insan kaynağının prestijiyle, topraklarının zenginliğiyle, insanının devletine ve milletine bağlılığının prestijiyle gerçekten müstesna bir yerdir. Bunu bu toprakların evladı olduğum için söylemiyorum. İnsanımız eğitime verdiği değerle, evladının yetiştirilmesine verdiği değerle geleceğe umut bağlayan, devletine ve milletine bağlı, inancına bağlı, irfanına önem veren, toprağı bereketli, dolayısıyla son derece cömert, paylaşmayı seven, sofrasını herkese açmayı seven. HAZIRIZ’

Osmaniye’nin yaraları sarma konusunda örnek teşkil edecek şehirlerden biri olmaya devam edeceğini belirten Bakan Yanık, “Buna çok inanıyorum. Bu toprakların çocukları olduğumuzun özellikle bilinmesini istiyorum. Her türlü takviye ve katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu, deprem bölgesi başta olmak üzere tüm ülkemizle ilgili şu anda ilgili tüm bakanlıklarımızın teyakkuz halinde olduğunu bildirdik.”

bala-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu