Haber

Azerbaycan gençliğinin Türkiye sevgisi ve Selçuk Bayraktar

ensonhaber.com

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağını herkes biliyor.

İki devlet tek millet tanımıyla dayanışma içinde olan bu iki ülke, hüzünlerde de sevinçlerde de hep yan yana olmuştur.

Star Gazetesi Muharriri Yakup Köse, kardeş ülke olarak tanımlanan Azerbaycan’ı ziyaret etti.

Köse burada gençlerle görüşmeye geldi.

“Savaş ve depremden sonra kardeşlik daha da arttı”

Bakü sokaklarında tanıştığı gençlerle sohbet eden Köse, gençlerden Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, TEKNOFEST, Bayraktar SİHA, Togg ve Karabağ savaşı gibi pek çok ortak konuyu değerlendirmelerini istedi.

Yaşanan savaşlar ve sarsıntıların ardından iki ülke arasındaki kardeşliğin arttığını belirten Azerbaycan gençliği, iki ülkenin aynı fikirleri paylaştığına dikkat çekti.

Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin desteğine ve Selçuk Bayraktar’ın Bayraktar SİHA’larla desteğine dikkat çeken gençler, Türkiye seçimlerinin de hayırlı olmasını dilediler.

Kardeşliğin devamı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin önemini vurgulayan gençler, kardeşliğin sonsuza kadar yaşayacağını söylediler.

“Selçuk Bayraktar harika bir insan”

Köse ile konuşan gençlerden biri şu sözleri kullandı:

“Selçuk Bayraktar harika bir insan. Neden? Çünkü Bayraktarlar bize çok yardımcı oldu. TEKNOFEST’i tekrar Azerbaycan’a getirmek istiyoruz. Türkiye’ye tabi olmak istiyoruz.

Biz öğrenciyiz, gelemiyoruz. Selçuk Bayraktar’a teşekkür etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. O her zaman yanımızda oldu, biz de her zaman yanında olacağız.”

“Azerbaycan’da gençler tam bir TEKNOFEST kuşağı”

Röportajın ardından izlenimlerini aktaran Köse, Azerbaycan gençliğini görünce aklına TEKNOFEST kuşağı ve Z kuşağı tartışmalarının geldiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Azerbaycan gençliği tam bir TEKNOFEST kuşağı. Buradaki gençlerle konuştuğumuzda hemen BAYKAR’ı, Bayraktar’ı, SİHA’ları Togg’a, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine söz getiriyorlar.

Maraş depremini de unutmuyorlar. Maraş depreminde Azerbaycan’ın yardımını, Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin yardımını asla unutmazlar. Buradaki gençlik gümbür gümbür geliyor, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Selçuk Bayraktar’ın kıymetini bilen bir gençlik diyebiliriz.”

kale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu